HOME » CULINAIR

Bij een bezoek aan de kwekers in het noorden van Spanje zag David Van Steenkiste zelf waarom de groene kaviaar, ideaal voor veganisten, zo exclusief is. De kaviaar is  een soort vergeten groente, een krokante erwt in de vorm van een traan, die enkel in het Baskenland gekweekt wordt.

 

Die hele kleine bolletjes worden met de hand geplukt. Daarom is men heel erg lang aan het werk voor een kleine portie traanerwten. Bovendien willen de lokale boeren niet dat hun oogst uitgroeit tot een massaproduct. Ze willen het exclusief houden, het is dus niet de bedoeling dat je puree of soep van deze traanerwten gaat maken.

 

In totaal zijn er maar twaalf boeren die het product kweken en oogsten, daarom is het ook zo exclusief.

Degenen die ze hebben gegeten, zeggen dat de traanerwten buitengewoon zijn. Klein, die in de mond exploderen en een zeer verfrissende smaak achterlaten. 


Daslook (Allium ursinum) is een wilde plant die sterk verwant is aan de alom gebruikte knoflook.

 

De bladeren van daslook zijn eetbaar en verspreiden een look- of uiengeur.

 

Daslook wordt in België niet veel geplukt, maar in Centraal-Europa is het een populaire plant.


Een tour door Cadzand (zee en bos), er is bij David altijd die kick om iets nieuws te vinden.

 

Er zijn zoveel toffe plantjes, die er soms absoluut niet lekker uitzien, en die toch bijzonder smaken.

 

Ontdek het allemaal, onder leiding van David Van Steenkiste.


Kruiden, recht uit de natuur op je bord is verschenen bij Lannoo en werd geschreven door David Van Steenkiste en bundelt kruiden per seizoen, brengt degelijke achtergrondkennis bij de planten en verrast je met eenvoudige kruidengerechten van bevriende topchefs.

 

Een boek boordevol passie!