Aardbeien zijn de nummer één bessen die het begin van de zomer symboliseren!

Hartvormige bessen worden vaak gegeven om liefde uit te drukken.

Verleid jezelf met deze gelyofiliseerde krokante aardbeien voor een gezonde levensstijl.

Gelyofiliseerde sinaasappels zijn de meest populaire vruchten van alle citrusvruchten en de tweede meest populaire vrucht na appels.

Gelyofiliseerde erwten zijn erg knapperig en daarom zijn kinderen er dol op.

In warme gerechten verbruiken ze heel snel water en het lijkt alsof je verse aan het eten bent!


Gelyofiliseerde maïs zijn geliefd bij kinderen. Het is knapperig en rijk aan vezels en andere voedingsstoffen!

Als u overweegt welke groenten het waard zijn om uw dieet te diversifiëren, vergeet dan niet de gelyofiliseerde bloemkool!

Kersen zijn een van de favoriete zomersmaken.

Met gelyofiliseerde kersen kun je het hele jaar genieten van de zomerse smaak! Kersen zijn niet alleen een smaakvolle traktatie, ze zijn ook rijk aan antioxidanten en voedingsstoffen.


Maak kennis met de duindoornbes.

Een kleine gelyofiliseerde bes met grote hoeveelheden vezels, eiwitten, vitamines, antioxidanten en mineralen.

De duindoornbes is een krachtig voedingsmiddel en wordt gebruikt in het dagelijks leven en in de kruidengeneeskunde.


Wistje datje gelyofiliseerde frambozen gewaardeerd worden als een natuurlijke bron van vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en eiwitten?

Gelyofiliseerde rode bietjes heeft van nature een licht-zoete, aardse smaak en een dieprood kleur.

Daarom wordt dit product ook veel gebruikt als natuurlijke kleurstof om kleur te geven aan bepaalde gerechten.

Gelyofiliseerde tomaten zijn een van de meest populaire groenten van het zomerseizoen.

In de culinaire wereld worden ze meestal groente genoemd, maar er wordt ook een andere naam gebruikt, namelijk: fruit.


 

Wistje datje: onrijpe besjes in grote hoeveelheid giftig zijn? Natuurlijk bestaat hier een oplossing voor om deze culinaire topper veilig te verorberen!

 

We pekelen (=mengen met zout) de besjes eerst gedurende een aantal weken, spoelen ze goed en dan leggen we ze op in azijn. Zo simpel kan het zijn!

 

Vacuüm verpakt per kg.

 

Overheerlijk bij een steak tartaar, salade, burrata, enz… 

 


Bij een bezoek aan de kwekers in het noorden van Spanje zag David Van Steenkiste zelf waarom de groene kaviaar, ideaal voor veganisten, zo exclusief is. De kaviaar is  een soort vergeten groente, een krokante erwt in de vorm van een traan, die enkel in het Baskenland gekweekt wordt.

 

Die hele kleine bolletjes worden met de hand geplukt. Daarom is men heel erg lang aan het werk voor een kleine portie traanerwten. Bovendien willen de lokale boeren niet dat hun oogst uitgroeit tot een massaproduct. Ze willen het exclusief houden, het is dus niet de bedoeling dat je puree of soep van deze traanerwten gaat maken.

 

In totaal zijn er maar twaalf boeren die het product kweken en oogsten, daarom is het ook zo exclusief.

Degenen die ze hebben gegeten, zeggen dat de traanerwten buitengewoon zijn. Klein, die in de mond exploderen en een zeer verfrissende smaak achterlaten. 


Gevriesdroogde rozenblaadjes, lekker om te garneren bij cocktails en te verwerken in patisserie.

TIP: kunnen chocoladetruffels van gemaakt worden!

 

Klik op de knop hieronder om het recept te raadplegen, het recept werd gecreëerd door Gaël Byl van Chocolatier Pralifino, benieuwd naar meer recepturen van gedroogde eetbare bloemen? Klik hier.


Daslook (Allium ursinum) is een wilde plant die sterk verwant is aan de alom gebruikte knoflook.

 

De bladeren van daslook zijn eetbaar en verspreiden een look- of uiengeur.

 

Daslook wordt in België niet veel geplukt, maar in Centraal-Europa is het een populaire plant.


Een tour door Cadzand (zee en bos), er is bij David altijd die kick om iets nieuws te vinden.

 

Er zijn zoveel toffe plantjes, die er soms absoluut niet lekker uitzien, en die toch bijzonder smaken.

 

Ontdek het allemaal, onder leiding van David Van Steenkiste.


Kruiden, recht uit de natuur op je bord is verschenen bij Lannoo en werd geschreven door David Van Steenkiste en bundelt kruiden per seizoen, brengt degelijke achtergrondkennis bij de planten en verrast je met eenvoudige kruidengerechten van bevriende topchefs.

 

Een boek boordevol passie!