Plant-T is toegewijd aan het verbouwen van groenten, fruit, kruiden en bloemen met behulp van onze 'towers'.

 

Verticale landbouw betekent ook 70% tot 90% minder ruimte nodig, afhankelijk van de configuratie en de aard van het project.

 

Van commerciële boerderijen tot privé-achtertuinen, van daken, schoolterreinen, ziekenhuizen, vliegvelden... en van binnengebouwen met groeilampen tot terrassen van restaurants, onze technologie is veelzijdig en aanpasbaar.


 

Om te beginnen worden zaden in een klein blokje van natuurlijke steenvezel geplaatst voor een grondeloos kiemproces.

 

Als zaailingen klaar zijn, stoppen we ze in de kweekholtes van de toren, zodat de wortels van de planten in de toren kunnen groeien.

 

Het reservoir mengen we met ionische minerale voedingsoplossing.


Een dompelpomp met een laag wattage wordt in het reservoir geplaatst om de voedingsoplossing door het midden van de kweekpotten te blazen, helemaal tot aan de top van de toren.

 

Wanneer de voedingsoplossing de bovenkant bereikt, wordt het door een speciaal apparaat geleid, waardoor het gelijkmatig motregent op zijn ‘trapsgewijze reis’ terug naar het onderste reservoir.

 

Terwijl het vloeibare mengsel wordt gedoucht om de wortels van de planten te voeden, wordt de minerale oplossing door de zwaartekracht geoxygeneerd, waardoor ongekend gunstige omstandigheden worden gecreëerd voor de opname van voedingsstoffen. Afgezien van het gebruik van tot 95% minder water dan andere conventionele teeltmethoden, is verticale landbouw ruimtebesparend omdat het tussen de 250.000 en 500.000 planten per hectare kan verwelkomen!


Met het oog op duurzaamheid zijn onze torens vervaardigd uit de hoogste kwaliteit food-compliant plastic.

 

Onze torens zijn gebouwd om lang mee te gaan: het plastic is meerdere keren dikker dan de meeste hydrocultuurapparatuur die ooit is gebouwd! Afgezien van het feit dat ze duurzaam zijn en de algengroei op natuurlijke wijze belemmeren, zijn onze torens volledig ondoorzichtig om zonlicht buiten te houden. Bovendien zijn onze torens 100% UV-gestabiliseerd voor buitengebruik.


Het geheim zit in de saus!

In de wereld van de hydrocultuur is behalve zonlicht, weersomstandigheden en de kwaliteit van het water alles afhankelijk van de voortreffelijkheid van de voedingsstoffen die worden gebruikt om de planten te voeden. We gebruiken ons ionisch minerale voedingsoplossing!

 

Het is de meest unieke op mineralen gebaseerde voedingsoplossing die ooit is samengesteld. In tegenstelling tot conventionele hydrocultuur, waar voor elk gewas een ander voedingsmengsel nodig is, kunnen wij ons ionisch minerale voedingsoplossing gebruiken voor alle groenten, kruiden, fruit en bloemen die op onze torens kunnen worden gekweekt.

 

Van ervaren boeren tot beginnende tuinierde, iedereen waardeert de eenvoud van het produceren van voedsel met Plant-T Vertical Farming!