Home » Wie zijn wij

David van Steenkiste

Opleiding : Hotelschool Spermalie Brugge 

Bedrijf  eigenaar : Herbas 2016 - 2020

Plant-T :  Februari 2021 

 

David Van Steenkiste, die opleiding van kok is, is van jongs af aan gepassioneerd door kruiden. Vele uren was hij te vinden in de natuur op zoek naar vooral kruiden en eetbare bloemen.

 

Na een jaar herborist te zijn in het restaurant pure C van Sergio Herman startte hij in 2016 zijn eigen kruidenbedrijf genaamd Herbas. Herbas startte klein maar groeide al snel uit tot de leverancier van zeldzame kruiden en bloemen aan tientallen sterrenrestaurants en evenementen als Tomorrowland. Vanaf aug 2018 was David de herborist van het toenmalige driesterrenrestaurant Hertog Jan. De Hertog Jan tuin  is tot op heden de uitval basis van  Herbas .

 

Meer en meer ondervond David hinder in zijn tuin van klimaatverandering en de hierbij aanhoudende droogte. Hij ging daarom op zoek naar een oplossing en kwam zo bij de torens (vertical farming) terecht.

Eind 2020 verkocht hij Herbas aan zijn medewerker zodat hij zich ten volle op zijn nieuw bedrijf Plant-t kan toeleggen. David nam afscheid van Herbas met een kruidenboek die uitgegeven wordt door Lannoo in februari 2021.

 

De bekende investeerder Marc Coucke geloofde in David zijn plannen en in enkele maanden tijd was Plant-t geboren. Begin 2021 ging Plant-T van start.

 

Tussendoor experimenteert David nog samen met zijn vrouw Gael met thee en kruiden verwerkt in chocolade. Gael is samen met haar vader eigenaar van het chocoladebedrijf Pralifino. (www.pralifino.be )